Hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap edebilecek nefis bir kek tarifi seçtim sizler için. Şimdiden ellerinize sağlık.
Malzemeler
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (yoksa yoğurtta olabilir)
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Jöle için gerekli malzemeler
1 tatlı kaşığı nişasta (dolu dolu)
1 çorba kaşığı şeker (dolu dolu)
1 su bardağı portakal suyu ( arzuya göre elma, vişne, kayısı da olabilir)
Yapılışı
İlk olarak portakal suyunu uygun bir tencereye koyarak içine şeker ve nişastayı ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra kaynaması için ocağın üzerine koyun. Bu karışım tam bir jöle kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp, jöleyi bir kenara alın. Bu arada soğumuş olacak. Daha sonra kek hamurunu hazırlamaya başlamanız gerekiyor. Kekin kabarmasının en büyük sırrı şeker ve yumurtaların iyice çırpılmasıdır. Şekeri ve yumurtayı üzerinde bir köpük oluşuncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağı ve sütü (yoğurdu) ilave edin ve tekrar çırpın, sonra da unu, vanilini ve kabartma tozunu ilave ederek akışkan bir hamur elde edinceye kadar iyice çırpın. Kekin malzemeleri ne kadar iyi çırpılır ve birbirini bulursa kek de o kadar lezzetli olacaktır. Hamur gereken kıvama geldikten sonra kek kalıbının altına bir avuç un ya da toz şeker serpin ki kek piştikten sonra çıkarması kolay olsun ve kek parçalanmasın. Kek kalıbınız yoksa ya da kullanmayı tercih etmiyorsanız o halde bir fırın tepsisine ya da varsa borcama da dökebilirsiniz hamurunuzu. Soğuyan jöleden dilediğiniz miktarda alın ve bir kaşık yardımıyla istediğiniz gibi hamura serpiştirin. Hamuru 180 derecelik bir fırında 35 dakika pişirin. Dışını süslemek isterseniz jölenin bir kısmını ayırın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder