27 Mart 2014 Perşembe

Mısır, tavuk ve safranlı pilav



Zengin malzemesi ile nefis bir pilav yapmaya ve kendinizle gururlanmaya hazır mısınız? O halde kolay gelsin.

Malzemeler

500 gram tavuk eti (jülyen doğranmış olması gerekiyor)

5 tane kırmızı biber

3 tane Meksika biberi

500 gram pirinç

3 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı (tercihe bağlı)

4 yemek kaşığı konserve mısır (sevenler için daha fazla kullanılabilir)

1 tane limon

1 adet kuru soğan (jülyen doğranmış)

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

1 diş sarımsak

1 tutam safran

1 çay kaşığı karabiber

Taze kişniş

Yapılışı

Pirinçleri içine yarım limon suyu ekleyerek ılık suda 30 dakika bekletin. (Limon, bekleyen pirincin renginin beyaz kalmasını sağlayacaktır) Pilavı yapacağınız tavaya yağı ilave ettikten sonra soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra içine sarımsağı da atın. Ardından tavukların yarısını ilave ederek onları da pembeleşinceye kadar diğer malzemelerle birlikte kavurun. Kırmızı biberi ve mısırı da ilave ettikten sonra kendi suyunda pişmeye bırakın. Bu arada safranı bir suya koyun ve suyun rengi değişinceye kadar bekleyin. Pirinci süzerek tüm malzemeye ekleyin ve içine limonun kalan yarısını sıkarak ilave edin. Tabakta kalan diğer tavukları da tavaya koyarak yüksek ateşte kavurduktan sonra içine safranlı suyu ve sıcak suyu ekledikten sonra pilavı kısık ateşte 10 dakika pişirmeye bırakın. Pilavı bir kaç dakika demlenmeye bıraktıktan sonra dereotu ve maydanozla dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Ellerinize sağlık...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder