26 Mart 2014 Çarşamba
Karides Tava
Malzemeler
1 kilo karides ( ne çok büyük ne de çok küçük olmamasına dikkat edilmeli)
1 çorba kaşığı tereyağı (taze olması tercihimizdir)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 adet sarımsak (diş)
2 çorba kaşığı sirke
Yapılışı
İlk olarak işe karidesleri bir güzel yıkayarak başlıyoruz ve yıkadığımız karidesleri kevgire alarak suyunu süzmeye bırakıyoruz. Onlar süzüle dursun, biz de uygun bir tencereye yaklaşık 2 litreye yakın su koyuyoruz, içine sirkeyi ve tuzu ekleyerek suyu kaynatmak üzere ocağın üzerine koyuyoruz. Su kaynamaya başladığında karidesleri de ilave edip 5 dakikadan az olmayacak şekilde karidesleri haşlayacağız. Karidesler haşlandıktan sonra soğuk suya tutularak kabuklarını soymamız gerekecek. Bu işlem bittikten sonra bir tavaya tereyağını koyup eriteceğiz sonra da içine ikiye böldüğümüz sarımsakları ekleyeceğiz. Rengi değişene kadar yağda bir kaç kere çevrilen sarımsakları yağın içinden alacağız. Amaç tadını vermesi. Artık yağ yeterince kızgın hale gelmiş olacak ve son olarak karidesleri yağda (yüksek ısıda) kavuracağız. Üzerine kırmızı biberi ilave edip servis edebiliriz. Sıcak yenmesine özen gösterin, o zaman çok daha lezzetli olacaktır.
Ellerinize sağlık.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder