27 Mart 2014 Perşembe

Kremşantili İrmik Helvası


Misafirleriniz ve özel günleriniz için güzel bir sunum. Ellerinize sağlık.

Malzemeler

1,5 su bardağı irmik unu

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

2 su bardağı süt ( bir bardağı şerbeti, br bardağı da kremşanti için)

1 paket kremşanti

Dövülmüş fıstık içi

Yapılışı

Süt ve kremşantiyi iyice çırptıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletin. Helva yaparken yaptığımız gibi yağı tencereye koyun ve irmik pişinceye kadar iyice kavurun. (irmiğin çiğ kalmadığından emin olmanız için renginin koyulaşması gerekiyor)  Daha sonra tatlının şerbetini hazırlamak için şekeri, suyu ve sütü derin bir tabakta karıştırın ve şekerinin tamamen erimesine dikkat edin. Şerbeti iyice kavrulan irmiğin üzerine soğuk şekilde yavaş yavaş ilave edin ve irmiğin topaklaşmaması için karıştırmaya devam edin. İrmik şerbeti tamamen çektikten ve katılaştıktan sonra tencerenin altını kapatın. Tatlıyı soğumaya bırakın ve iyice soğuduktan sonra üzerini krem şantiyle kaplayın. Son olarak üzerini fıstık içiyle süsleyin. Nefis tatlınız artık servise hazır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder